Over ons

Stichting Omgangshuis Houten biedt een oplossing.

De Stichting Omgangshuis Houten heeft een bestuur bestaande uit vijf leden.
Een coördinator zorgt voor de praktische uitvoering.

 

Wat bieden wij

Stichting Omgangshuis Houten biedt een oplossing aan iedereen die bij een echtscheiding een goede en veilige plek zoekt voor de omgang met de kinderen. Het omgangshuis is opgezet als een neutrale en veilige plaats waar het kind de niet-verzorgende ouder kan ontmoeten zonder dat de ouders elkaar tegen hoeven te komen.

 

Ook als ouders uit elkaar gaan heeft een kind recht op contact met allebei zijn of haar ouders. Eén op de drie huwelijken strandt. Een goede bezoekregeling is dan vaak een probleem. Het omgangshuis kan dan een oplossing bieden en de angst  voor (verwacht of vermeend) ongewenst gedrag van de andere ouder wegnemen.

 

Langdurige problemen kunnen voorkomen worden door vroegtijdig voor Stichting Omgangshuis Houten te kiezen; dit kan ook al vóórdat ouders naar een advocaat, mediator of rechter gaan, of gewoon samen besluiten ieder zijn eigen weg te gaan. Stichting Omgangshuis Houten maakt het mogelijk dat de niet-verzorgende ouder het kind na de scheiding op een goede en veilige plek kan blijven ontmoeten. Er is altijd toezicht aanwezig.

 • zon

  Wanneer?

  Op zondagmiddag van 13.00 uur tot 15.00 uur. Stichting Omgangshuis Houten heeft de beschikking over meerdere ruimtes waar ouders en kinderen samen kunnen praten en spelen. Er zijn voorzieningen voor kinderen aanwezig. Bij mooi weer kan er eventueel buiten gespeeld worden op een afgesloten speelplaats.

 • hartje

  Voor wie?

  Ouders kunnen tijdens of na een echtscheiding gebruik maken van de faciliteiten van het omgangshuis als er jonge kinderen bij betrokken zijn (tot 10 jaar). Deze mogelijkheid wordt ook geboden aan grootouders en hun kleinkinderen, of pleegkinderen en hun ouders.

 • pijl

  Hoe lang?

  Ouders/ex-partners kunnen gebruik maken van de faciliteiten van Stichting Omgangshuis Houten zo lang het nodig is, maar het omgangshuis is bedoeld als tijdelijke faciliteit. Na een reeks van 5 bezoeken wordt er gekeken of verder gebruik nodig en nuttig is.

Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI)

Stichting Omgangshuis Houten werd en wordt gesteund door meerdere fondsen, waaronder het Oranje Fonds, de Janivo Stichting, Rabo Bank Steuntje in de Rug en verschillende serviceclubs in Houten.

De stichting is bij de belastingdienst met ingang van 1 oktober 2008  aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) met RSIN nummer 819988984. Dit betekent dat u donaties aan de Stichting als gift kunt aftrekken op uw aangifte inkomstenbelasting. 

Voor informatie kunt u kijken op de belastingdienst

Jaarverslag 2020

Jaarverslag 2019

Jaarverslag 2018


Jaarverslag 2017

ANBI